Reviews

Klanten over Frances

M.

geboren in en op volwassen leeftijd uit de sekte gestapt

“Bij deze wil ik je nogmaals heel hartelijk bedanken! Ik heb nu volgens mij 4 of 5 sessies bij je gehad en ik heb er heel erg veel baat bij gehad! Allereerst je prachtige metafoor van de burcht met stadhouder, daarna de metafoor van de olifanten, en de drama-driehoek. Ik merk dat ik zoveel aan de invalshoeken heb, dat ik ze nog dagelijks de revue laat passeren als ik tegen iets aanloop, wat me voor nieuwe vraagtekens plaatst. Voor nu heb ik voldoende handvatten van je gekregen zelf verder aan de slag te gaan. Als ik in de toekomst nieuwe vragen heb (wat ik niet uitsluit), dan weet ik je te vinden.

Bedankt!! Ik ga jou aanbevelen bij wie ik zoal ga ontmoeten en worstelt met een vergelijkbaar vraagstuk.”

M.

geboren in en op volwassen leeftijd uit de sekte gestapt

Anoniem

geboren in, en al ruim 40 jaar uit de sekte

'‘Ik heb veel gehad aan het feit dat Frances een ervaringsdeskundige was op het gebied van sektes. Ik heb het erg fijn gevonden dat zij de moeite heeft genomen om te lezen over de specifieke sekte waaruit ik kom. Dit gaf mij veel erkenning. Voor mij was belangrijk dat ik de ruimte kreeg om de onderdelen te bespreken en via de literatuur ook gevoed werd wat de specifieke aspecten waren die belangrijk waren bij de sekte.’'

Anoniem

geboren in, en al ruim 40 jaar uit de sekte

Anoniem

geboren in de sekte en nu meer dan 10 jaar eruit

Frances gebruikte heel bruikbare metaforen om de situatie die ik als heel complex ervoer, voor me uit te beelden. Daardoor ontrafelde bij mij de verwarring, die voor mij aanleiding was om Frances’ hulp in te roepen. Ik merkte in de gesprekken dat Frances wist waar ze het over had. Ik was al eerder bij diverse therapeuten geweest, maar die snapten mijn vraag niet en brachten me van de regen in de drup. De nawerking van Frances’ hulp is ook op langere termijn bij mij aanwezig."

Anoniem

geboren in de sekte en nu meer dan 10 jaar eruit

E.S.

geboren in en als adolescent uit de dwingende groep gestapt

“Voor mij was het echt een verademing om naar 12 jaar hulpverlening binnen de GGZ, via sektesignaal in contact te komen met Frances Peters. Gelukkig had ik toen een behandelaar die ondanks haar goede wil, erkende dat zij niet de gespecialiseerde kennis in huis had om mij op dat vlak verder te helpen.

 

Ik heb de gesprekken met Frances als zeer aangenaam ervaren. Het viel mij direct op dat de tijd die zij neemt voor gesprekken veel langer is. Dat is ook nodig juist om een goed beeld te krijgen en een vertrouwensband op te bouwen en ook samen de diepte in te gaan. Het is ook ontzettend prettig om niet steeds te hoeven uitleggen, hoe het werkt binnen de Jehovah's Getuigen gemeenschap. Dat scheelt ook enorm veel tijd, praat makkelijker en ik werd ook minder gefrustreerd dat ik niet steeds tegen onbegrip aanliep of gebrek aan kennis en inlevingsvermogen.

 

Er werd oprecht geluisterd en ik werd niet steeds als "het probleem" of diagnose behandelt. Wat ik ook heel fijn was zijn de metaforen die Frances gebruikte om complexe materie op een simpele manier uit te leggen, waardoor het ook voor een leek inzichtelijk en begrijpelijk wordt. Vooral omdat het soms ook voor jezelf niet logisch is en voelt hoe het allemaal in je systeem nog vastzit en de gevolgen ervan. Ook de uitleg en oefeningen die zij meegeeft zetten je aan het denken, maar ook dat je weer gaat leren terug bij je eigen kern te komen of dat je juist voor eerst leert ontdekken wat je zelf wilt en voelt en wat je grenzen zijn. Soms moet je letterlijk opnieuw jezelf leren kennen, omdat het eerder niet mocht of kon. Ze geeft je de ruimte en vrijheid om daarmee te oefenen en een nieuwe basis te creëren waarin jezelf weer de baas bent en regie terug neemt. En ook je eigen regels en normen en waarden leert ontdekken los van het groepsdenken. Ook de effecten van uitsluiting wordt besproken (Sociaal dood zijn) en hoe het ook effect heeft op het lichaam en ziek kan maken. Ook geleerd over het brein en spiegelneuronen, maar ook een stukje zingeving opnieuw zoeken. Het leren uitdagen van gedachten en het leren herkennen van patronen en ook te doorbreken.

 

Ik zou Frances niet alleen willen aanbevelen aan de personen die hulp zoeken, maar ook aan hulpverleners die echt te beperkte kennis hebben op dit vlak. Dat zou veel schelen voor cliënten binnen de GGZ, zodat zij sneller en beter geholpen gaan worden.”

 

E.S.

geboren in en als adolescent uit de dwingende groep gestapt

Voeg een review toe

optioneel

optioneel